یوشهر

۱ بازديد

جاهای دیدنی بوشهر

از جاهای دیدنی بوشهر میتوان به بنادر این شهر اشاره کرد.شهرهای بندری در تمام دنیا میان افراد از محبوبیت خاصی برخوردارند. این محبوبیت بیشتر به لحاظ حال و هوای بندر و ساحل و طبیعت زیبای دریاست. اما برخی بنادر از اهمیت ویژه ای از لحاظ ارتباطی و تجاری و یا تاریخی برخوردارند. در ایران، بندر سیراف با نام دیگر بندر طاهری از جمله بنادری ست که علاوه بر زیبایی های طبیعی، روزگاری مهم ترین بندر ایران از لحاظ تجاری و بازرگانی بوده. با ویژگی های این منطقه بیشتر آشنا شوید.

بندر سیراف کجاست؟

بندر سیراف در استان بوشهر و شهرستان کنگان قرار دارد.

تاریخچه

بندر سیراف با قدمتی کهن و تاریخی طولانی ست که در زمان ساسانیان آوازه اش تمام جهان را پر کرده بود. این بندر از راه دریا با قاره های دور و نزدیک در ارتباط بود و از آسیا تا آفریقا و اروپا اعتبار جهانی داشت. در سال های 327 و 496 هجری دو زلزله ی سهمگین و ویرانگر متاسفانه باعث شدند بخش وسیعی از بندر زیر آب مدفون شود و این منطقه از رونق بیافتد.

 از دیگر موضوعاتی که سیراف را متمایز می کرد همزیستی مردم با ادیان و آیین های مختلف در کنار هم بود از زرتشتی و یهودی گرفته تا ارامنه و مسلمانان، که همین آزادی عقیده در آن زمان چیزی شگرف و جذاب تلقی می شده. شکل کلی خانه ها در بندر سیراف به روستای ماسوله در استان گیلان شباهت دارد و خانه ها به شکل طبقه طبقه و پلکانی در نزدیکی هم قرار گرفته اند.

منبع:ایرنا

مردم به گویش کنگانی و برخی عربی صحبت می کنند و شغل آنان از قدیم عمدتا دریانوردی و صیادی یا دامداری و کشاورزی بوده است که امروزه صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی نیز به آن اضافه شده است. گورستان صخره ای در سیراف کشف شده که قدمت آن هزاران سال پیش تخمین زده شده و کتیبه هایی در این بندر بدست آمده که از تاریخ کهنه و ارزشمند آن حکایت می کند. مردم سیراف از طریق بندر با تمام دنیا داد و ستد داشتند و به تجارت پارچه ، الماس، قالی، گلیم، پنبه، پوست حیوانات، ساج و مروارید مشغول بوده اند. اگر به سیراف سفر کردید می توانید از صنایع دستی مردم بومی، ماهی و میگو و یا خرما برای اطرافیانتان سوغات بیاورید.

وجه تسمیه

در مورد نام سیراف دلایل های زیادی گفته می شود، مثلا اینکه در ابتدا سیراب به معنی پر آب بوده یا کوتاه شده ی اردشیرآب به دلیل نام پادشاه ساسانی بوده است. برخی هم معتقدند سیراف شکل تغییریافته ی شیلاو به معنی ماهی و آب است.

منبع:ایرنا

بهترین زمان سفر

برای بازدید از جاذبه های جنوب ایران به اقتضای دمای آب و هوا و رطوبت بالای این مناطق در فصل های بهار و تابستان، اکثر گردشگران و مسافران تعطیلات نوروز یا فصل پاییز را برای سفرهای جنوبی انتخاب می کنند. بندر سیراف هم از این قاعده مستثنی نیست و بهترین فرصت برای بازدید از میراث تاریخی و طبیعی آن بهتر است در نیمه ی دوم سال اقدام کنید.
یکی از بهترین رستورانهای بوشهر رستوران گرگور بوشهر است.

منبع:به گردی https://behgardi.com/

گردشگری

۱ بازديد

برج شاطر اردبیل از جاهای دیدنی اردبیل است، گنبد شاطر یا به اصطلاح عامیانه شاطر گنبدی، سازه یا بنایی است که از دوران ایلخانی )اواسط اسلام( به جا مانده است. این برج در روستای صومعه، نزدیک به شهر اردبیل قرار دارد.

فضای اطراف برج شاطر اردبیل

دور تا دور این برج تپه‌هایی وجود دارد که خود قدمتی چند صد ساله دارند و تخمین زده می‌شود که مربوط به دوره اشکانیان باشد. با ورود به این منطقه کاملا احساس می‌کنید به بخشی از تاریخ پا گذاشته‌اید.

کاربری برج شاطر اردبیل

با گذشت مدت زمان زیاد و مدفون شدن تاریخ، کاربری این برج هم فراموش شده و در حال حاضر کسی نمی‌داند که از این برج برای چه کاری استفاده می‌شده اما تا حدودی انتظار می‌رود که از آن برای آئین‌های مهری استفاده می‌شده است.

تاریخچه برج شاطر اردبیل

برج شاطر اردبیل از جاهای دیدنی اردبیل است . اگرچه بخش زیادی از این بنا تخریب شده اما به نظر می‌رسد که مربوط به قرن هشتم هجری باشد. گنبد این بنا کاملا ویران شده است و معماری داخل آن تداعی کننده‌ی یک استوانه و از نمای بیرونی شکل یک ده ضلعی را به خود گرفته است. این نوع معماری در زمان‌های قدیم بسیار مرسوم بوده و نمایانگر هنر دست معماران ایرانیست. به خاطر نوع معماری این بناست که انتظار می‌رود مربوط به دوران ایلخانیان باشد. این اثر در سال 1381 در لیست آثار ملی باستانی ایران قرار گرفت.

 برج شاطر اردبیل
منبع :ویکی پدیا

معماری برج شاطر اردبیل

قسمت سنگی این معماری که اصطلاحا به آن ازاره می‌گویند، از چهار ردیف سنگی ساخته شده است که بروی زمینه‌ای از آهک و خرده سنگ قرار دارد. همچنین در ساخت بدنه اصلی این برج از جرزهای دو وجهی آجری استفاده شده که فاصله بین آن ها هم از طریق قاب سازی‌های متنوع با طراحی های چشم نواز پوشانده شده و زیبایی این برج را دو چندان می‌کند. در قسمت ورودی برج 5 یا 6 پله وجود داشته که به همراه کتیبه و سردر برج به مرور زمان تخریب شده‌اند و الان دیگر خبری از آن ها نیست.

 

تماشای آسمان از دل برج

از آنجا که این برج سقفی ندارد، زمانی که در داخل آن قرار گرفتید به راحتی می‌توانید آسمان را تماشا کنید. هنگام تماشا کردن، تمام خاطرات و تاریخ این برج هم با شما همراهی خواهند کرد تا ابهت، سنگینی و تاثیر گذاری این بنا را بیش از پیش حس کرده باشید. پیشنهاد ما به شما این است که مدتی هر چند کوتاه هم در داخل برج شاطر به تماشای آسمان بنشینید.

 برج شاطر اردبیل
منبع :خبرگزاری تسنیم

مسیرهای دسترسی به برج شاطر

برای اینکه از این اثر تاریخی دیدن کنید باید از استان اردبیل 8.5 کیلومتر به سمت مشگین شهر فاصله بگیرید. در همین فاصله شهر تاریخی صومعه را می‌بینید. در صومعه از هر کسی که بپرسید این بنا را به شما نشان می‌دهد و می‌گوید که باید از جاده گاز به آن برسید. باید دقت کنید که تنها قسمتی از این جاده آسفالت شده است و در انتهای مسیر باید ماشین را گوشه‌ای پارک کرده و پس از آن مسافتی کوتاه را پیاده برای رسیدن به برج شاطر طی کنید.

بهترین زمان بازدید

به دلیل ماهیت بیابانی بودن این منطقه، بهترین زمان بازدید از آن فصل بهار و پاییز است. اگر در تابستان به این مکان سفر کنید قطعا گرمای طاقت فرسایی را تجربه خواهید کرد. همچنین در زمستان هم آب و هوای این منطقه بسیار سرد و بعضا برفی می‌شود.

زمان و نحوه بازدید

ورودی این برج رایگان است و در هر زمانی از شبانه روز می‌توانید از آن دیدن کنید اما به یاد داشته باشید که امکانات رفاهی ضروری در این منطقه پیدا نمی‌شودد، پس بهتر است قبل از وارد شدن به این منطقه لوازم ضروری خود را همراه داشته باشید.

?سایت به گردی محاسبه هزینه های سفرشما✈
منبع:به گردی https://behgardi.com/